Scharrel parelhoen met appelcompoteDe parelhoen vind zijn oorsprong in Afrika, en vond al snel zijn weg naar de Romeinse keuken. De scharrel parelhoen van Taste of the World komt uit Frankrijk, een land wat met oog op dieren welzijn al een stuk verder ontwikkeld is dan een land als Nederland. Het vlees heeft een ‘wildere’ smaak dan kip, en dit magere vlees zit boordevol met eiwitten. De parelhoenders van Taste of the World worden gevoerd met 100 procent plantaardige producten. Maar hoe maak je een parelhoen lekker klaar? dat vind je in het onderstaande recept.

Bereidingswijze

  1. Laat de scharrel parelhoen een dag van te voren ontdooien in de koelkast.
  2. Laat de scharrel parelhoen ca. 30 min. voor bereiding op kamertemperatuur komen. Roer in een kommetje de chilipoeder, kaneel, peper en het zout door elkaar. Strooi 1 tl kruiden in de buikholte van de parelhoen. Stop 1 el boter in de buikholte. Bestrooi de parelhoen met de rest van de kruiden.
  3. Verhit de rest van de boter en de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoen in ca. 10 min. rondom bruin. Plet de knoflooktenen met de platte kant van een mes en voeg samen met ⅔ van de rozemarijn toe aan het bakvet. Braad de parelhoen met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar, keer regelmatig.
  4. Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes. Kook in een pan de appels met de cider in ca. 10 min. zachtjes gaar en laat het vocht verdampen. Leg de parelhoen op een schaal en laat ca. 5 min. rusten. Ris de rest van de rozemarijnnaaldjes van het takje, snijd fijn en roer door de compote. Serveer apart bij de scharrel parelhoen. Serveer met aardappelkroketjes en gesmoorde spitskool.
Taste Of The World