Parelhoen met verse kruiden



Bereiding:
Haal de parelhoen een uur van te voren uit de koeling zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de olijfolie en gesmolten boter over de parelhoen, bestrooi hem met peper en zout en leg het vet er mooi overheen. Leg de rozemarijn en geplette knoflook in een braadslee en leg de parel er boven op. Zet het geheel Ca. 70 minuten in een hete oven. Bedruip de parelhoen elk kwartier met het braadvocht. Haal tien minuten voor het einde van de braadtijd het spek er vanaf, zo krijgt de parelhoen een mooie bruine krokante laag. Giet de wijn bij het braadvocht, haal na tien minuten de parelhoen uit de oven en laat nog tien minuten rusten. Breng de jus op smaak met roomboter, peper en zout.

Serveren:
Serveer de parelhoen op een warm bord, lekker met een stampotje van rucola en de jus.

Eetsmakelijk

Taste Of The World