Geschiedenis

Taste of the World is een merk van Luiten Food, voorheen Luiten Wild en Gevogelte. Luiten food is in 1938 opgericht door Leen Luiten. ‘Mijn vader ging als jonge vent met zijn fiets de boer op’ vertelt zijn zoon Leo Luiten. ‘De grote mand voorop zat bomvol met boter, kaas en eieren. Later kwamen er nog kippetjes bij. Zo fietste hij enkele malen per dag naar Den Haag.’

De tweede generatie, Leo en zijn broer Aad Luiten hebben vervolgens de firma overgenomen. Al vanaf jonge leeftijd hebben zij hart en ziel in het bedrijf gestopt en de activiteiten uitgebreid met import en distributie. Leo en Aad waren echte pioniers op het gebied van het importeren van wild, zo waren zij van veel producten de eerste importeurs in Europa. Mede door hun inzet is het bedrijf gekomen tot waar het nu is. Zo is Luiten Food nu, driekwart eeuw later, importeur van rund, lam, wild, gevogelte, iberico, vis & seafood.

Vandaag de dag bestaat de directie uit Jan Kunz en Lennert Luiten, derde generatie Luiten. Import is nog steeds de hoofdactiviteit. Onder leiding van Jan en Lennert is het assortiment sterk uitgebreid en zijn onder andere de productgroepen rund- en lamsvlees en vis & seafood ontwikkeld. Dit maakt Luiten Food tegenwoordig dan ook totaalleverancier in vlees- en visproducten.

Recepten

Op zoek naar inspiratie voor heerlijke gerechten? Bekijk onze nieuwste recepten. Natuurlijk allemaal bereidt met onze eigen producten.